Üdvözletem!

Kedves koreai kultúra iránt érdeklődő Magyarok!

Először is a budapesti polgárok nevében szeretném Önt üdvözölni. Nagy örömömre szolgál, hogy Önt a budapesti Daejeon Kulturális Központ vendégeként köszönthetem.

Daejeon a tudomány és technológia városa, melynek fő küldetése az ipari fejlesztések alkalmazása, s ami, úgy hiszem, a város társadalmi és kulturális jólétét is fellendítette. Daejeon mára fontos technológiai gócként működik, amely kiemelt hangsúlyt fektet az innovatív technológiák felhasználására..

Daejeon és Budapest 1994 óta testvérvárosok. Ez idő óta a két város számos közös csereprogramban vett részt a zene, a művészetek, a tudomány és a gazdaság területén egyaránt. 2014-ben lesz a testvérvárosi szövetség huszadik évfordulója. Ezt ünnepli már maga a budapesti Daejeon Kulturális Központ létrejötte is. A legfontosabb célunk az, hogy a kulturális kapcsolat stabil hídját építsük ki Magyarország és Korea között. Szívből reméljük, hogy kulturális programjaink felkeltik a budapestiek érdeklődését, és hasznos iránymutatónak bizonyulnak a koreai kultúrával kapcsolatban.

 

                                                                       Nagyon köszönöm,

 

CHAE CHANG HOON, Ph. D

 

A budapesti Daejeon Kulturális Központ igazgatója