Filozófiánk

 


 

Kulturális Program

Reméljük, hogy törekvéseink, kulturális programjaink által át tudunk adni valamit a daejeoni és koreai kultúrából a budapesti polgároknak. Mivel a két város történelmileg és kulturálisan egyaránt igen különbözik, egyik fő célunk az, hogy ezt a termékeny sokszínűséget bemutassuk, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a két kultúra kölcsönösen jobban megértse egymást. A koreai kultúra olyan ikonikus, egymástól különböző elemekből épül fel, mint a K-pop, a koreai hullám, vagy a koreai konyha, melyeknek megismertetése nemcsak kulturális missziónk, de gazdaságilag is kiemelt szempont. E programokon keresztül a testvérvárosok jelentős kulturális értékeket cserélhetnek.

 


 

Nemzetközi program

Azt reméljük, hogy e programok nemcsak a daejeoni kultúra által hordozott életérzést lesznek képesek átadni, de jelentős nemzetközi csereprogramokat is eredményezhetnek majd. Az ilyen látogatások hosszú távon alakíthatnának ki kölcsönösen gyümölcsöző együttműködést és barátságos, elfogadó légkört. A kulturális központunknak tehát az is a céljai közé tartozik, hogy elősegítse a két város közti hivatalos csereprogramokat. Ezzel kapcsolatban szívesen segítünk a budapesti polgároknak, intézményeknek abban, hogy minél több információhoz jussanak, és a lehető legtöbbet profitáljanak belőle.

 


 

Gazdasági program

Úgy gondoljuk, hogy budapesti küldetésünk nemcsak kulturális, de gazdasági is. Szükséges ugyanis, hogy a Budapest és Daejeon közti gazdasági kapcsolat hatékonyabbá és jobban szervezetté váljon. Éppen ezért szeretnénk feltérképezni az együttműködés lehetséges terrénumait. Reméljük, hogy a gazdasági együttműködés és tudástranszfer mindkét város polgárainak javára válik, és tudásunk kölcsönösen kiegészíti egymást. Nyílt elmével és nyílt ajtókkal várjuk a hozzánk látogatókat, akiknek minden segítséget megadunk ilyetén törekvéseikben. Azt valljuk, hogy ha kezdeményezéseink már egy aprócska új lehetőséget is létrehoznak, akkor sikerrel jártunk abban, hogy mindkét város lakóinak életminőségét javítsuk.